RSS

Найкращий боксер світу проти найсильнішого бійця змішаних єдиноборств

2017-06-23 18:32:00
Найкращий боксер світу проти найсильнішого бійця змішаних єдиноборств -

 

Нарешті визначено дату поєдинку двох зіркових спортсменів - легендарний американський боксер Флойд Мейвезер оголосив, що зустрінеться з найсильнішим на планеті бійцем ММА ірландцем Конором Макгрегором.

 

Цей бій, який ще до його проведення називають найдорожчим у історії, відбудеться 26 серпня 2017 року у готельно-розважальному комплексі Лас-Вегаса на культовій арені MGM Grand, яка раніше приймала десятки найстатусніших боїв. Організатори планують заробити $600 млн. Мейвезер ще задовго до бою стверджував, що його гарантований гонорар складе $100 млн, а Макгрегору запропонують $15 млн. Проте, схоже, американець навмисне применшує розмір винагороди Макгрегора, щоб зайвий раз підкреслити власну велич.

Про американця за два роки "пенсії" вже потроху почали забувати і, якби не ажіотаж навколо бою з Макгерогром, уваги до його персони було б ще менше. А ірландець найпопулярніший боєць світу тут і зараз. Тож більш правдивими виглядають слова президента UFC (Абсолютного бійцівського чемпіонату) Дейни Вайта, який заявив, що гонорар Макгерегора також сягне $100 млн. З у рахуванням відсотків від платної трансляції на Showtіme, яка теж має зібрати рекордну аудиторію.

 

Макгрегор погодився битися за боксерськими правилами, для Мейвезера це буде по-суті звичайний поєдинок, у якому неординарним буде лише суперник.

Вагомішою ціна поразки у цьому протистоянні видається саме для Мейвезера, який на професійному ринзі не програв жодного із 49 боїв. У Макгрегора ж навіть у MMA є у пасиві три поразки, тому ще одна не виглядатиме критичною. Тим більше, що у ірландця у запасі знайдеться виправдання, що для нього це був перший у кар'єрі боксерський поєдинок.

 

Кого вважають фаворитом

Фаворитом більшість фахівців вважає Флойда Мейвезера, який виступатиме на своїй території, тобто, на боксерському рингу. Це й не дивно, адже американець багато років очолював список найсильніших боксерів світу, незалежно від вагової категорії, а Макгрегор вперше битиметься за боксерськими правилами.

Експерти сходяться на думці, що Мейвезер легко читатиме маневри потужного, але прямолінійного ірландця, та нівелює його сильні сторони за допомогою свого неперевершеного захисту, який не вдалося зламати жодному супернику.

Результат пошуку зображень за запитом

 

На боці Макгергора передовсім його молодший вік, адже йому у липні виповниться лише 29 років, у той час, як Мейвезеру вже стукнуло 40. Та ще й з моменту попереднього бою американця минуло два роки, за які боксер явно не додав у формі та витривалості.

Макгрегор, напевне, й не вв'язувався б у авантюру з Мейвезером, якби його коронкою не була саме ударна техніка. Ірландець володіє потужним нокаутуючим ударом, якому би позаздрило багато "чистих" боксерів. З 21-ї перемоги 18 він здобув саме нокаутом, а ще у одному випадку виграв за допомогою задушливого прийому.

Результат пошуку зображень за запитом

 

Шлях до всесвітнього визнання

Конор Макгрегор народився у 1988 році у неблагополучному передмісті Дубліна – Крамліні. Боксом почав займатися у 12 років. "Я не мав на меті здобути якийсь бісів титул. Я просто вчився виживати на вулицях", - пригадує Макгрегор, який згодом перепробував чимало видів єдиноборств - кікбоксинг, джиу-джитсу, грепплінг.

Закінчивши школу, юнак влаштувався учнем сантехніка. Та через півтора роки, попри наполягання батька, Конор звільнився з роботи, заявивши, що він створений для єдиноборств. Жив на допомогу по безробіттю, двічі на день наполегливо тренувався та поставив собі мету, яка тоді здавалася безглуздою – у 25 років стати мільйонером. І врешті Макгрегор досягнув своєї мети. За свій дебютний поєдинок у UFC Макгрегор отримав нещасних $8 тис., а вже за два роки став справжнісіньким мільйонером.

 

Справжнє сходження Макгрегора розпочалося у 2012 році, коли він став чемпіоном британської бійцівської франшизи Cage Warriors одразу у двох вагових категоріях – напівлегкій (до 66 кг) та легкій (до 70 кг). Тож зараз Конор Макгрегор перший у історії UFC чемпіон у двох вагових категоріях.

 

Складовою фантастичного успіху ірландця є його епатажна поведінка, за яку його обожнюють співвітчизники та люблять фани в усьому світі. Конор віддячує їм взаємністю. Одного разу, йдучи вулицею, він побачив на балконі ірландський прапор поруч зі своєю картонною фігурою та не роздумуючи зайшов до свого фана у гості.

 

Популярність Макгрегора у світі величезна. Лише у Instagram він має 14 млн фолловерів. Американський журнал Times включив ірландця до списку 100 найвпливовіших людей світу та розмістив його фото на своїй обкладинці. А анотацію для видання склав сам Арнольд Шварценеггер.

"Макгрегор - це більше, ніж боєць, спортсмен, чемпіон. Конор - це надзвичайна особистість. Його енергія є абсолютно заразною", - написав славетний американець.

 

У свіжому рейтингу найбагатших спортсменів світу іншого авторитетного журналу - Forbes  - Макгрегор займає 24-те місце – лише за минулий рік він поклав до кишені $34 млн. Більше нього не заробив жоден представник єдиноборств у світі, навіть найіменитіші боксери.

Між тим, гроші Макгрегор отримує не лише за бої – ірландець бажане обличчя для багатьох брендів і рекламує буквально все – від автомобілів, до одягу, взуття і годинників.

Неабияк зацікавив ірландець і кіноіндустрію. Минулого року він отримав одразу дві пропозиції - знатися у сіквелі "Хижака" та культовому серіалі "Гра престолів". І від обох відмовився.

 

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...