RSS

Українські суди почали захищати інвестиції “Закарпатполіметалів”, вкладені в національну економіку

2017-06-06 20:39:00
Українські суди почали захищати інвестиції “Закарпатполіметалів”, вкладені в національну економіку -

Днями Львівський апеляційний суд визнав законними вимоги компанії Cengart Financial у справі про банкрутство. Якщо без  юридичних колізій – це означає: українське правосуддя вперше за 7 років стало на захист інвесторів, які вклали в розробку золота в Закарпатті близько 4 мільйонів доларів.

Нагадаємо, компанії Cengart Financial перешкоджали у проведенні аудиту та встановленні реальної вартості збанкрутілого підприємства. Злочинна влада Януковича, руками екс-міністра МВС В.Захарченка, збанкрутила підприємство “Закарпатполіметали”, захопила родовище, здала чужі землі в аренду, вивезла і знищила гірнично-добувальне обладнання. Через “своїх” людей  змушувала суди виносити неправомірні рішення всупереч інтересам інвестрорів і здоровому глузду.

Низка невмотивованих і явно упереджених рішень судів по справі “Закарпатполіметалів” тягнулася і в постреволюційний період. Прикро, проте, судова “відлига” 14 року тривала недовго. В цей період вдалося відновити частково справедливість і провести оцінку активів. І вже 2017 року  більш ніж сумнівне рішення закарпатського судді Васьковського виштовхнуло інвесторів з реєстру. Аналітики ринку вважають, що тут не обійшлося без впливу нових “рєшал” україньскої влади. Зокрема, часто в зв’язку з тиском на суди згадували прізвища Березенка та Бенедесюка. Дивно, але Мінюст, який просто здригався від скарг інвестрів та запитів журналістів, не знайшов складу злочину в протиправних рішеннях судів.

Чому так відбулося? ДАК Українські поліметали (які зараз претендують на родовище) дуже ймовірно пов’язані з колишнім міністром внутрішніх справ Захарченком, від якого зараз, і продовжується захоплення підприємства.

            І на суд, і на Мінюст, здійснювався тиск з боку і Вищої Ради правосуддя, і народних депутатів від влади, які контролюють Мінекономрозвитку та ДАК “Українські поліметали”, зокрема це стосується того самого Березенка.

            Після призначення на ТОВ «Закарпатполіметали» ліквідатором арбітражного керуючого Гусара І.О., справа фактично зависла. Це сталося і через те, що арбітражний керуючий був  рекомендований Мінекономіки, і підтримується державою, про що представники ДАК Українські поліметали неодноразово підтверджували у своїх висловлюваннях у ЗМІ.

 

Яка ж мета таких дій? Приховати факт пограбування підприємства, і організувати процес таким чином, щоб підконтрольна Захарченку ТОВ «Карпатська рудна компанія» не компенсувала нанесені нею інвесторам та державі збитки. По суті – уникнути відповідальності – переконані інвестори.

            Найбільший кредитор – інвестор ТОВ «Закарпатполіметали» вочевидь суттєво заважає у даному процесі, тому майже у перший день свого призначення, підконтрольний ДАК “Українські поліметали” ліквідатор Гусар І.О. і зайнявся новим етапом оскарження заборгованості у 3,9 млн. долл. При цьому майже на рік зупинивши судовий розгляд справи про повернення від Карпатської рудної компанії активів, повернення збитків.

            І жодної дії не здійснив по оскарженню дій, наприклад, тієї ж Карпатської рудної компанії по дозволу на розробку родовища. ТОВ «Закарпатполіметали» має в оренді земельну ділянку, а дозвіл виданий іншій структурі, і арбітражного керуючого з ДАК “Укрполіметали” це влаштовує. Ці факти в державах з розвиненою громадською відповідальністю вже б стали підгрунтям для резонансних кримінальних справ.

            Але у нас - злочинні процеси започатковані при Януковичах продовжуються і досі!

 

Проте, як уже сказано, після тривалого розгляду справи Львівський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів Желік М.Б., Костів Т.С., Марко Р.І. задовольнив апеляційні скарги Cengart Financial та скасував ухвали  Господарського суду Закарпатської області від 3 березня.

Справа вивчалася судом, розглядалася публічно, в присутності камер 5 каналу, що зі зрозумілих причин не робив суддя Васьковський. На свої рішення він зазвичай витрачав максимум півгодини.

Львівський апеляційний суд визнав законними вимоги компанії Cengart Financial у справі про банкрутство. І що дуже важливо - встановив факт наявності конфлікту інтересів арбітражного керуючого з кредиторами. Суд зазначив, що є наявним контроль за арбітражним керуючим з боку ДАК “Україніські поліметали”, і що арбітражний керуючий, який має бути незалежним та враховувати всі інтереси, контролюється одним державним кредитором, порушуючи інтереси інших кредиторів у справі.

 

Крапку у справі повернення активів інвесторам має поставити  Вищиий господарський суд. Варто сподіватися, що такі зрушення все ж дадуть надію на відновлення справедливості у справі “Закарпатполіметалів” та відновлення повноцінної виробничої галузі в Україні.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...