RSS

"Нафтогаз" не визнає мільярдні претензії "Газпрому"

2013-02-11 12:35:00
-

НАК "Нафтогаз України" не визнає претензії "Газпрому" на 7 млрд доларів, виставлені в січні 2013 року, і пропонує вирішити спір між сторонами в рамках чинного контракту.

Про це йдеться в проспекті євробондів України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нафтогаз" сплатив весь газ, фактично поставлений "Газпромом" у 2012 році, і не вважає справедливими вимоги "Газпрому" в частині нібито невідібрані обсяги ", - наголошується в документі.

У відповідності з умовами діючого контракту, "Нафтогаз" запропонував "Газпрому" вирішити суперечку в рамках переговорів.

Разом з тим в проспекті євробондів говориться, що суперечка з "Газпромом" несе ризики для України. Так, у разі негативного вирішення питання державі доведеться надавати додаткову підтримку "Нафтогазу", що створить тиск на держбюджет України.

Як наголошується в документі, держава в 2012 році надав "Нафтогазу" пряму підтримку на 3,9 млрд гривень, непряму (через органи місцевого самоврядування) - на 9,8 млрд гривень, через збільшення статутного капіталу (наповнюючи його ОВДП) - на 6 млрд гривень.

Нагадаємо, 27 січня "Газпром" виставив НАК "Нафтогаз України" рахунок на суму близько 7 млрд доларів за недобір природного газу в 2012 році виходячи з передбаченого контрактами вимоги take or pay.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...