RSS

Московити оприлюднюли ціну на газ для України на 2017 рік. Демчишин назвав її справедливою

2016-04-01 19:54:00
Московити оприлюднюли ціну на газ для України на 2017 рік. Демчишин назвав її справедливою -
У другому кварталі 2016 року контрактна ціна російського газу для України складе менше 180 доларів США за тисячу кубометрів, повідомив журналістам глава російського міненерго Олександр Новак на прес-конференції в рамках зустрічі зі своїм колегою з Об'єднаних Арабських Еміратів Сухейль аль-Мазруі.
При цьому Новак зауважив, що не бачить сенсу надавати Україні знижку на газ.
 
Україна підвищила ставку транзиту газу для "Газпрому" в 1,5 рази
- Немає необхідності зараз надавати знижки, ціна конкурентоспроможна, - цитує міністра ТАСС. - Контракт діє до 2019 року. З урахуванням цін на нафту розцінки дуже низькі, які відповідають цінам на поставку в Європу з інших країн.
 
Відзначимо, що міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин вже назвав справедливою вартість енергоносія "істотно нижче 180 доларів" за тисячу кубометрів.
 
- Якщо "Газпром" запропонує нам ринкову ціну, то у нас немає політичної завдання не погоджуватися на неї, - запевнив він.
 
При цьому "Нафтогаз" раніше повідомляв, що з 1 квітня не має наміру відновлювати закупівлі російського газу, які були припинені в листопаді 2015 го року. Росія в першому кварталі 2016 року було готова продавати газ по 212 доларів за тисячу кубометрів зі знижкою близько 18 доларів, проте дія знижки закінчився 1 квітня.
 
Напередодні стало відомо, що "Нафтогаз України" має намір взяти міжнародний кредит в 500 мільйонів доларів, щоб купити газ для опалювального сезону 2016-2017 років. Правда, глава компанії Андрій Коболєв заявив, що цих грошей недостатньо і доведеться задіяти власні кошти "Нафтогазу".

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...