RSS

МЗС наполягає, що повного членства України у Митному союзі не буде

2013-02-28 14:18:00
МЗС наполягає, що повного членства України у Митному союзі не буде -

Київ продовжує шукати такі форми взаємодії з МС, які б враховували національні інтереси країни, заявив міністр закордонних справ Леонід Кожара.

Єдина прийнятна форма співпраці України і Митного союзу - формат 3+1. Про це міністр закордонних справ Леонід Кожара заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Для України найбільш прийнятною формою співпраці з Митним союзом є формат 3+1, в якому наша держава могла б брати участь шляхом створення зони вільної торгівлі з Митним союзом і приєднання до тих або інших угод цього міждержавного утворення в окремих сферах, з урахуванням інтересів всіх без винятку сторін", - сказав Кожара.

Він також підкреслив, що Київ зацікавлений у розширенні економічного співробітництва з Митним союзом і продовжує шукати такі форми взаємодії, які б враховували національні інтереси країни.

Кожара висловився за розвиток взаємодії між Митним союзом і європейським ринком. "Сьогодні для України це дуже конкретне економічне питання. Наше завдання - створити основу для цього об'єднання всієї Європи. Україну, ЄС і Росію в перспективі повинні об'єднати безвізовий режим і спільна зона вільної торгівлі", - підкреслив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович розглядає формат співпраці з Митним союзом у форматі 3+1 (Росія, Білорусь, Казахстан плюс Україна). Однак такий формат не підтримують в Москві, наполягаючи на повноцінному членстві Києва у наднаціональному формуванні.

Разом з тим Україна, заявив президент на саміті Україна - Єс в Брюсселі, буде співпрацювати з Митним союзом лише в тій формі, яка не суперечить відносинам з Європейським Союзом - Київ націлений на підписання Угоди про асоціацію з ЄС і створення зони вільної торгівлі з Європою.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...