RSS

Атикорупційні приймальні очолила колишня майданівка зі Львова

2014-10-13 15:24:00
Атикорупційні приймальні очолила колишня майданівка зі Львова -

В Києві з минулого тижня з’явилася нова громадська організація під назвою «Антикорупційні громадські приймальні». Об’єднання покликане відстоювати Конституційні права та інтереси своїх членів, зокрема, відшукувати та знешкоджувати корупціонерів. Засоби законні, проте активісти можуть прокатати і в сміттєвому баку.

      Очолила організацію Наталія Печарська, колишня Майданівка, юрист за фахом та за покликанням. "Молода дівчина, енергійна та амбіційна людина, - кажуть про неї соратники, - з чіткою життєвою позицією. 

 

Наталка ще зі студентських лав стояла на боці справедливості та законності і допомагала громадянам захищати їхні права", - розповіли студенти Львівського університету, де навчалася активістка. 

Здійснюючи перші кроки, організація взяла участь в обговоренні антикорупційних реформ.

      10 жовтня Київський прес-клуб спільно з Інститутом аналізу та прогнозування та Національною спілкою журналістів України провів «круглий стіл» «Боротьба з корупцією в Україні: як міф зробити реальністю?»

      У роботі «круглого столу» взяли участь директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий та його заступник Михайло Данчук, екс-перший заступник міністра внутрішніх справ України Олександр Іщенко, співголова ОГО «Співвітчизник» Володимир Мартиненко, голова ГО «Антикорупційні громадські приймальні» Наталія Печарська, голова Всеукраїнської координаційної ради Майдану Наталія Косарчук, політолог Олеся Яхно та голова правління Київського прес-клубу Юрій Пересунько.

      «Круглий стіл» відіграв роль вступу до подальшого більш детального, предметного та конкретного обговорення Національної антикорупційної стратегії, ключовим елементом якої є створення Національного Антикорупційного бюро.

      Обговорення стало цікавим та змістовним, адже до дискусії були залучені фахівці, які бачать ситуацію під різними кутами зору. Чи повинні українці рахуватися з мінімумом корупції? Для яких чиновників корупційні дії неприпустимі (тому мають бути легалізовні).

      Учасниками «круглого столу» ставилися гострі питання, які потребують нагального вирішення, висловлювалися думки за і проти здійснення цих реформ. Юрій Лісничий, Олександр Іщенко аргументували важливість створення Національного антикорупційного бюро. На їхню думку, цей орган здійснюватиме правоохоронні та правозахисні функції, які є надзвичайно необхідними для становлення нашої держави. Протилежної точки зору притримуються Володимир Мартиненко та Наталія Косарчук, які вважають, що діяльність органу завершиться створенням його на папері і не матиме ефективного втілення в життя громадськості.

Наталія Печарська відзначила, що для неї важливо, щоб члени її організації відчували захищеність від корупції та зловживання владою, тому необхідно залучати експертів, вдосконалювати законопроекти, приймати закони та застосовувати їх на практиці спільними зусиллями з громадськістю. Адже відповідно до ст. 5 Конституції України, носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ.

      Таким чином можемо спостерігати перші кроки України на шляху до правової демократичної держави. І важливо, щоб ці зміни були не лише на папері, але й мали ефективні механізми впровадження їх в діяльність органів влади. Для цього необхідно залучати експертів, громадськість, практиків і теоретиків, щоб загальними зусиллями досягти нашої спільної і такої важливої мети.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...