RSS

Як Facebook, тільки краще. У США запустили «доброзичливу» соцмережа — Telepath

2020-11-24 17:16:00
Як Facebook, тільки краще. У США запустили «доброзичливу» соцмережа — Telepath -

Новий проект орієнтований на людей, утомлених від мови ненависті, до якого все частіше вдаються користувачі відомих соцмереж типу Facebook. Платформа об’єднає доброзичливих людей, які вміють і бажають вести себе в онлайні тактовно і чекають того ж від інших. Забезпечити прийнятну поведінку повинна посилена система модерації.

Основне завдання модераторів — не допустити киберпереслідувань, доксингу (доксинг — коли цькування з онлайну переходить у реальне життя, — прим. ред.), агресивної поведінки, публікації матеріалів непристойного змісту (насильство, порно тощо).

Для того, щоб виявляти і карати баном порушників правил, дана соцмережа пропонує реєструватися під справжніми іменами. Що стосується ЗМІ, то їм буде присвоюватися рейтинг довіри — таким чином проект має намір уникнути постінгу і шерінгу фейкової інформації.

Telepath має тематичну структуру, як у Reddit, Snapchat механіку роботи, тільки тут повідомлення зникають не через добу, а через місяць. Є також і система хэштегів, завдяки яким можна підписатися на тематичні співтовариства і обговорювати там ті питання, які вас найбільше цікавлять.

Головне правило для всіх користувачів наступне: “Будьте добрими. Не будьте злими. Не нападайте на людей і не ображайте їх за те, що вони пишуть». Конструктор соцмережі пояснює, що, звичайно, можна сперечатися, критикувати, ставити провокаційні запитання, але не виходити за рамки пристойності. Для цього досить дотримуватися ввічливого тону і додати трохи гумору чи іронії.

Зареєструватися в Telepath можна за посиланням-запрошенням. На даний момент платформа налічує понад 3 тис. користувачів.

Як і на чому буде заробляти проект, поки неясно, але в 2020 році — точно не на рекламі. Поки що в розпорядженні команди гроші, отримані від інвесторів (суму тримають у секреті). Зазначимо, що соцмережі подібної спрямованості,— Secret, Yik Yak, Ello, — закрилися, так як не принесли інвесторам прибутку.

Нагадаємо: раніше ми повідомляли, що ЄС посилить умови роботи для Facebook, Google і подібних великих компаній.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...